lauantai 21. syyskuuta 2013

And all that jazz...

Viikko sitten lauantaina otettiin nokka kohti New York Citya, tarkoituksena käydä katsomassa Chicago-musikaali Broadwaylla! Reissu oli yliopiston Programs Council -yhdistyksen järjestämä ja kustansi jokaiselle osallistujalle vaivaiset 30 dollaria. Eli siis 30 dollarilla saatiin kyyditykset New Yorkiin ja takaisin, sekä lippu Broadway-musikaaliin! Ei paha diili, sanoisin ;) Onneksi olin kysäissyt kämppiksiltäni jo heti tänne saapuessani, että onko esimerkiksi Facebookissa joitakin yliopiston sivuja, joista kannattaisi käydä tykkäämässä, sillä sain tiedon tästäkin reissusta ensimmäisenä Facebookin kautta. Innosta puhkuen sitten mainostin reissua muillekin vaihtareille ja meitä taisikin lähteä peräti 11. 

Lähtö New Havenista tapahtui klo 12 ja New Yorkissa olimme perillä kahden maissa, joten meille jäi mukavasti päivä aikaa tutustua kaupunkiin haluamallamme tavalla ennen musikaalin alkua. Alun perin olimme kai suunnitelleet shoppailua, mutta lopulta aika kuluikin vain kävellessä ympäriinsä ja ihmetellessä Isoa Omenaa ;) Ambassador-teatteri, jossa Chicago-musikaali esitetään, oli aivan Times Squaren läheisyydessä, joten tietysti köpöttelimme sitten katsastamaan Times Squaren.

Times Square oli jotenkin todella erilainen kuin mitä olin kuvitellut tai saanut kuvan tv-sarjojen ja elokuvien perusteella! Times Squarelta lähdettiin sitten kävelemään Hudson-joelle päin ja jossain vaiheessa käännyttiin sitten Central Parkia kohti.


Käveltiin ympäriinsä Central Parkissa jonkin aikaa. Hitto se on muuten iso! :D Pakko päästä kyllä kunnolla ajan kanssa kiertelemään vielä. Haluaisin vuokrata polkupyörän ja pyöräillä puiston ympäri. Yllä olevassa kuvassa näkyykin sitten kuinka hääseurue oli ottamassa kuvia puistossa :)


Central Parkista käveltiin sitten 5th Avenuelle, käytiin tsekkaamassa legendaarinen Apple Store :D Tässä vaiheessa porukka sitten hieman jakaantui kun toiset halusivat lähteä käymään jossain ostoskeskuksessa (joka olikin sitten lopulta kiinni...) ja me muut halusimme etsiä jonkun kivan ruokapaikan ennen musikaalin alkua. Aikamme seikkailtuamme pitkin ja poikin New Yorkin katuja päädyimme irlantilaiseen ravintolaan. Ruokailun aikana ulkona olikin jo ehtinyt hieman hämärtyä ja matkalla teatterille poikkesimme uudestaan Times Squaren kautta, jotta näkisimme sen valoloistossaan. Olihan se aikamoinen! Tarvitsen kuitenkin aikaa tutkia Times Squarea paremmin, jotta siitä saisi kunnon kuvan. Sitten suuntasimmekin tosiaan teatteriin katsomaan Chicagoa ja se oli kyllä todella mahtava! Tykkäsin todella paljon :)

Oli kiva käydä New Yorkissa, mutta haluan ehdottomasti mennä sinne kokonaiseksi viikonlopuksi, jotta voi vähän paremmin ajan kanssa tutustua kaupunkiin ja nähtävyyksiin :) Suunnitelmissa onkin nyt sitten lokakuun aikana varata kokonainen viikonloppu New Yorkille. Tällä kertaa ei tosiaan tullut shoppailtua, mutta tuliaisiksi sainkin sitten inhottavan nuhan ja tämä viikko on mennyt sairastellessa :( Nyt on jo paranemaan päin, joten toivottavasti ensi viikko olisi hieman parempi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti