tiistai 3. syyskuuta 2013

West Rock & Lighthouse Park

Täällä on nyt pitkä viikonloppu takana. Sumplin viime viikkoisen ahdistuksen kourissa lukujärjestystäni uusiksi ja sen ansiosta minulla on nyt perjantait vapaana, jee! Olisikin ollut aika kummallista joutua perjantaisinkin luennoille, perjantait kun on olleet vapaana Jyväskylässäkin fuksivuoden syksyn jälkeen :P Maanantaina täällä vietettiin Labor Dayta, joten viikonloppu oli meikäläisen kohdalla peräti nelipäiväinen. Jotta ei aivan lusmuiluksi mennyt viikonloppu niin pitihän sitä jotain aktiviteettia keksiä jokaiselle päivälle. Perjantaina kämppikseni ehdottikin pientä patikointia läheiselle West Rockille, joka on siis täällä kunnon maamerkki ja suosittu patikointipaikka. Saimme seuraksemme muutaman muunkin vaihtarin sekä paikallisen hemmon - the more the merrier!


Patikointi West Rockin huipulle olikin aika rankka, eikä sitä ainakaan helpottanut kostea kuumuus mikä täällä on vallinnut koko täällä oloni ajan. Sää onkin täällä vaatinut aikamoista totuttelua; lämpöasteita on piisannut suunnilleen saman verran kuin Suomessakin kesällä, eli 20-29 asteen hujakoilla on menty, mutta täällä kuumuus tuntuu pakahduttavalta kosteuden ja ilman seisomisen takia. Täällä on tosissaan ollut niin kosteaa, että voisi melkein luulla olevansa Amatsonin sademetsissä! Tuulta ei ole juuri nimeksikään, joten kostea kuuma ilma seisoo eikä anna hetkenkään helpotusta - paitsi kun astuu sisälle lähes minne tahansa missä vain on ilmastointilaite, sitten onkin kuin olisi astunut jääkaappiin!


Vuoren huipulle kipuaminen oli kuitenkin täysin kaiken tuskan ja hien arvoista, sillä näkymät olivat todella upeat. Hieman kirkkaammalla säällä ne olisivat olleet vieläkin upeammat, nyt pieni sumuisuus hieman haittasi näkyvyyttä kauas. Huipulta kuitenkin näki merelle asti :) 

Lauantaina lähdimme käymään "ostarilla". Voiko mitään periamerikkalaisempaa ollakaan kuin "going to the mall"?! :D Westfield Mall oli hyvin lähellä meidän Jumboja, Forumeita ja Itäkeskuksia. SCSU:n kampukselta on opiskelijoille ilmainen shuttle bus -kuljetus ostarille viikonloppuisin, mikä on muuten aika jees! Kuulemani mukaan normiliikenteen bussilla matka ostarille kestää liikenteestä riippuen tunnista puoleentoista, kun taas tällä yliopiston omalla pikkubussilla matkaan meni n. 20 minuuttia. Ja sanoinko jo, että se on ilmainen? Sunnuntaina kiertelimme taas isommalla porukalla New Havenin keskustassa, koitimme saada hankittua osalle porukasta amerikkalaisia puhelinliittymiä (mukaanlukien itselleni), mutta AT&T-liike (joka täällä tuntuu toimivan kaikkein parhaiten) olikin suljettu sunnuntaina. On muuten uskomattoman rasittavaa olla ilman paikallista puhelinliittymää! Silloin kun puhelin on kytkettynä wifiin pystyn kyllä viestittelemään joidenkin kanssa whatsappin tai iMessageiden kautta, mutta muuten en pysty pitämään täällä oleviin ihmisiin kunnolla yhteyttä ja se on todella rasittavaa kun yrittää sopia tapaamisia ym.

Maanantaina lähdimme viettämään Labor Dayta rannalle, vaikka sää ei ollutkaan mikään paras mahdollinen rantahengailulle. Halusimme kuitenkin nähdä New Havenin majakan, joten otimme suunnaksi Lighthouse Parkin. Ilman kommelluksia emme sinnekään selvinneet, nimittäin bussi, jolla meidän piti mennä ensin kampukselta keskustaan oli pahasti myöhässä, jonka takia emme ehtineet Lighthouse Parkiin menevään bussiin johon olimme aikoneet. Noh, seuraava bussi meni tunnin kuluttua ensimmäisestä, joten ehdimme hyvin ensin etsimään oikean pysäkin ja sitten vielä hakemaan jotain syötävää. Kaiken kaikkiaan matkamme majakalle kesti lähemmäs 3 tuntia, vaikka omalla autolla sinne olisi suhannut varmasti puolessa tunnissa :D


Perillä oli kuitenkin oikean mukavaa. Ranta oli ainakin sinä päivänä todella hiljainen ja rauhallinen, tuntui suorastaan oudolta olla sellaisen hiljaisuuden ja rauhallisuuden ympäröimänä. Majakan vieressä oli iso juhlasali, jonka sisällä oli iso karuselli, ja kyseisessä salissa oli juuri alkamassa hääjuhlat! Paikka olikin aika upea häille, mutta sää olisi voinut tietysti olla hieman parempi. Toivottavasti ehtivät vetää seremonian ulkona hiekalla ennen kuin alkoi satamaan! Aiomme kyllä ehdottomasti mennä Lighthouse Parkiin toisenkin kerran hieman paremmalla säällä, oli sen verran mukava paikka! :)


Semmoista settiä tällä kertaa! Mitäs Suomeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti