maanantai 18. marraskuuta 2013

Boston

Apua, tästä päivästä eteenpäin on enää tasan kuukausi virallista vaihtoa jäljellä täällä New Havenissa! Joulukuun 18. päivä kun tosiaan täytyy poistua asuntolasta ja onpa minulla varattuna lentolippu New Orleansiin samaiselle päivälle :) Kamalan nopeasti on aika täällä kyllä vierähtänyt ja melkoisen ristiriitaisin tuntein tässä nyt seuraa näiden viimeisten viikkojen kulumista. Toisaalta kun en millään haluaisia vielä jättää New Havenia taakseni, tai ylipäänsä tätä maata sillä niin paljon haluaisin vielä nähdä ja tehä. Toisaalta taas odotan innolla myös kotiinpaluuta, perheen ja koirien näkemistä, kaikkien ystävieni näkemistä, omaan kämppään pääsyä ja Jyväskylän tuttujen katujen tallaamista. Plus keväälle on suunnitteilla niin paljon kaikkea kivaa ja mahtavaa että jo senkin takia odotan innolla ajan kulumista! Mutta vielä kuitenkin yritän ottaa kaiken mahdollisen irti täällä olostani :)

Lauantaina tosiaan vietimme päivän Bostonissa, jonne ajoi noin parisen tuntia New Havenista. Matkaan lähti tämä koko meidän neljäs asuinkerros, eli "international floor", johon tietysti lukeutuu myös amerikkalaiset kämppikset. Matkaan lähdimme tuhottoman aikaisin, jo kahdeksalta aamulla (on se aivan liian aikaisin kun piti herätä jo kuuden jälkeen!) ja perillä olimme hieman kymmenen jälkeen. Yhdeltätoista alkoi sitten meille varattu freedom trail -kävelykierros Bostonin historiallisilla paikoilla. Oppaamme oli tietysti asiaankuuluvasti pukeutunut kolonialistisen aikakauden vaatetukseen ;)


Kävelykierros kesti abouttiarallaa puolitoista tuntia, jonka jälkeen kiertelimme hetken matkamuistomyymälässä, josta mukaani tarttui ainoastaan yksi haalarimerkki. Tämän jälkeen suuntasimme lounaalle Dick's Last Resort -nimiseen ravintolaan, jossa ideana on se, että tarjoilijat ovat todella töykeitä ja jokainen ruokailija saa päähänsä paperihatun, johon tarjoilija kirjoittaa jotain loukkaavaa hatun kantajasta. Omassani luki "future owner of 80 cats", joten suorastaan pelottavan oikeaan osuivat :D Täytyy sanoa että ruoka ei paikassa ollut mitenkään erikoista, mutta hauskaa piisasi kun sai lukea mitä kaikkien hatuissa luki. Lounaan jälkeen meillä olikin mukavasti vapaata aikaa noin viitisen tuntia tehdä mitä lystäsimme. Päätimme seurata hollantilaista vaihtaria, joka oli aiemmin käynyt Bostonissa, ja kiertelimmekin sitten ympäriinsä katselemassa nähtävyyksiä ja ihastelemassa Bostonin arkkitehtuuria :)


Kaiken kaikkiaan Boston vaikutti todella mukavalta ja kauniilta kaupungilta. Varsinkin tuo puisto josta kaksi viimeistä kuvaa on otettu oli aivan ihana!! Jos joskus muuttaisin Amerikkaan asumaan voisin hyvin kuvitella asuvani Bostonissa :)

Tämä viikko kuluukin nyt kouluhommia apinanraivolla paiskiessa, sillä ensi viikolla on thanksgiving ja lähdemme heti keskiviikkona ajelemaan Kanadan puolelle! Ja thanksgiving-loman jälkeisellä viikolla deadlinet paukkuu, joten nyt pitäisi tällä viikolla saada lähes kaikki hommat hoidettua ainakin viilausta vaille valmiiksi :/ Saa nähdä miten käy... Työn alla 18-20 -sivuinen historian essee sekä kirjallisuuskurssin projektityö, antropologian kurssillekin pitäisi joku essee ilmeisesti väsätä, mutta sen deadline on onneksi hieman myöhemmin. Myös media studies -kurssille pitäisi joku lopputyö tehdä, mutta en edes tiedä vielä mikä se on :D Tärkeimpinä nyt kuitenkin nuo kaksi ensiksi mainittua isompaa työtä! Somebody help meeee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti