tiistai 12. marraskuuta 2013

Päivä New Yorkissa

Kyllä vain, kuten taisin jo ensimmäisessä postauksessa ennustaa, New Yorkissa tulee varmasti käytyä moneen otteeseen tämän syksyn aikana. Viime sunnuntaina hyppäsin junaan ja parissa tunnissa olinkin jo Grand Central Terminalissa valmiina tutkimaan taas hieman lisää tätä ihanaa kaupunkia, josta on todellakin tullut yksi lempipaikoistani. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka toisaalta New York on ollut pitkälti sitä mitä sen odotinkin olevan (tuhottomasti porukkaa Times Squarella, välkkyviä valoja, yellow cabs, jne), on se myös ollut täysin erilainen kuin mitä odotin, jopa pieneen järkytykseen asti. New York ei ehkä ollutkaan aivan niin "glamorous" kuin mitä elokuvat ja Sex and the City antavat ymmärtää. Se on kaoottinen, jopa hieman likainen ja jotenkin kaikki paikat näyttävät aika erilaiselta kuin miksi ne olin kuvitellut juurikin lukuisten elokuvien ja tv-sarjojen ja kuvien perusteella. Mutta selvittyäni alkujärkytyksestä olen alkanut pitämään New Yorkista älyttömän paljon juurikin tästä syystä: se osaa yllättää.

No mutta niin, takaisin siis sunnuntaipäivään! Grand Centralilta hurautin kätevällä S-junalla Times Squarelle, josta vaihdoin toiseen metrojunaan päästäkseni Columbus Circlelle, joka on aivan Central Parkin kyljessä. Siellä treffasin toisen vaihtarin, joka oli tullut Nykiin jo edellisenä päivänä. Suunnitelmanamme oli pienen pohdiskelun jälkeen vuokrata pyörät ja pyöräillä Central Parkin ympäri. Sääolosuhteet vaan tekivät meille pienet tepposet (mikä tämäkin sanonta oikein on?!) ja jouduimme ensin kuluttamaan aikaa Columbus Circlellä olevassa ostoskeskuksessa odottaen sateen lakkaamista. Noh, pääsinpähän tosiaan ostamaan sitä ruisleipää, sillä ostoskeskuksessa oli Whole Foods-ruokakauppaketjun liike, jossa tosiaan myydään suomalaista ruisleipää. Long Islandilla sijaitsee varsinainen leipomo, jota pyörittää kaksi suomalaista miestä, mutta tosiaan Long Islandille asti ei välttämättä tarvitse lähteä, sillä Whole Foods ruokakaupat ainakin New Yorkissa myyvät tuota ruisleipää.

Tällainen 4kpl:n "reissumies"paketti maksoi £4.49, eli hieman on tyyrimpi erikoisuus täällä tämä.
Sateen lakattua menimme sitten vuokraamaan pyöriä, ja näitä pyörien vuokraajiahan on sitten pilvin pimein Central Parkin läheisyydessä. Me maksoimme $15/tunti per henkilö, mutta varmasti saisi halvemmallakin pyörän vuokrattua. Me vain olimme laiskoja emmekä jaksaneet tehdä hintavertailua, emmekä edes tajunneet tinkiä hintaa hieman alemmas...Sekin varmasti olisi onnistunut. Anyway. Saatiin kuitenkin ylimääräinen 15 minuuttia ilmaiseksi :D Ja se tulikin tarpeeseen, sillä meinasi tulla hieman kiire ehtiä ajoissa takaisin...Taidettiin pysähdellä hieman liikaa ottamaan valokuvia yms :D

Siinä sitä ollaan, monista leffoista ja tv-sarjoistakin tutulla paikalla Central Parkissa.
Tämäkin veneiden uittolampi tainnut vilahtaa leffassa jos toisessakin :)
Alice in Wonderland -patsas ♥
Tekojärvi keskellä Central Parkia. Oli aika huikea.
Varoituksen sanana kaikille, jotka kenties haluavat pyöräillä Central Parkin ympäri joskus: suurella todennäköisyydellä saat pyörän, joka on aivan liian pieni, ja jolla polkeminen on yhtä tuskaa ylämäissä, joita Central Parkissakin on yllättävän monta...Mutta oli se silti sen tuskankin arvoista :) Pyöräretken jälkeen suuntasimme Times Squarelle reissun varsinaista syytä varten...


Meillä oli nimittäin liput Leijonakuningas-musikaaliin!! Tämä oli yksi niistä aivan ehdottomista to do -asioista vaihtoni aikana ja olen niin iloinen että se toteutui! Kaikki jotka ovat nähneet tämän musikaalin ovat kehuneet sitä minulle maasta taivaisiin, eivätkä todellakaan turhaan. Voin nyt itsekin liittyä tämän hehkutusletkan perälle ja todeta, että vaikka liput ovat kalliit (taitavat olla $100 ylöspäin, me maksoimme muistaakseni n. $125-$130 ja olimme yläkatsomossa mutta todella hyvillä paikoilla silti) on musikaalin näkeminen ja kokeminen ehdottomasti sen rahan arvoista! Suosittelen lämpimästi ja kannustan kaikkia New Yorkin matkaajia sijoittamaan sen reilun satasen tämän näkemiseen :)

Semmoinen oli se Nykin reissu tällä kertaa. Tämä oli nyt kolmas kerta (en laske nyt mukaan sitä yhtä yötä jonka vietin Nykissä saapuessani tänne) ja vieläkin on tuhottamasti ihan perus turistikohteitakin näkemättä. Mutta enköhän saa taas muutaman ruksittua yli, kun suuntaan New Yorkiin jälleen torstaina...Jep, tämän viikon torstaina on tarkoitus mennä jälleen New Yorkiin, mutta sen reissun tarkoituksesta lisää sitten myöhemmin ;) Pidän kaikkia jännityksessä, muahahaha!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti