torstai 29. elokuuta 2013

Lukukauden alku

Syyslukukausi alkoi täällä virallisesti eilen keskiviikkona, ja minullakin oli ensimmäiset luentoni. Eikä muuten puhettakaan mistään pehmeästä laskusta arkeen vaan seinään rysäytetään täysillä heti ekana päivänä. Mutta palataan siihen kohta, sillä tiistaina meillä vaihtareilla oli ensin orientaatiopäivä ja informaatioryöppy oli melkoinen. Päivä alkoi klo 8:15 yhteisellä aamiaisella, jonka jälkeen paria vessataukoa sekä pidempää lounastaukoa lukuunottamatta kuuntelimme erilaisia infopaketteja yliopiston eri toimialojen edustajien (mm. kampuspoliisi, mielenterveys, opinto-ohjaus jne.) esittelemänä pitkälle iltapäivään asti. Infoa tuli niin paljon, että rehellisesti sanoen en muista siitä oikein mitään, mutta toisaalta paljon oli myös sellaista informaatiota, joka oli jo ennestään tuttua hakuprosessin ajalta.

Kaiken (tylsähkön) istumisen ja kuuntelemisen jälkeen oli aika suunnata - tandandaa! - Ikeaan! Kaikki me 15 vaihtaria ahtauduimme pariin pakettiautoon ja on suoranainen ihme, että vielä Ikea-reissun jälkeenkin mahduimme todellakin noihin kahteen pakettiautoon kamoinemme. Minulla oli siinä mielessä hyvä tilanne, että kaksi amerikkalaista kämppistäni olivat jo hankkineet asuntoon paljon kaikkea tarpeellista ja ystävällisesti ovat antaneet minun käyttää mm. astioita, joten oma ostoslistani koostui lähinnä tyynystä, täkistä, lukulampusta ja henkareista. Toiset eivät ihan selvinneet näin pienillä ostoksilla...

 
Ahdettuamme kaikki tavarat ja vielä itsemmekin takaisin autoihin, suuntasimme seuraavaksi periamerikkalaiseen Walmartiin. Hiustenkuivaaja alle 10 dollarilla - check! Walmartista lähtiessämme vaatikin jo aika taitavaa tetrispeliä saada kaikki tavarat ja ihmiset mahtumaan kyytiin :D Orientaatiopäivän iltana meille oli vielä järjestetty pieni illanvietto asuntolan yhteistilassa, jossa pääsimme esittäytymään talon muillekin asukkaille, ja jossa meille kerrottiin mitä kaikkea meidän varalle on suunnitteilla (esim. ostari-reissua, New Yorkin trippiä, Yale-kierrosta ym.).

Keskiviikkona sitten tosiaan alkoi täällä kurssit ja minulla mukavasti heti aamulla klo 9:10 ensimmäinen luento. Edellisenä iltana tutkiessani aikatauluani kämppikseni kauhistelivat että minulla oli peräti kaksi W-kurssia. Olin aivan ihmeissäni, että no mitäs ihmeellistä näissä W-kursseissa sitten on, johon kämppikseni vastasivat, että ne ovat todella suurella työmäärällä ladattuja kursseja ja vaativat paljon paljon kirjoittamista (writing intense). Ja minulle näitä oli siunaantunut sitten peräti kaksi! Voi kun kiva. Heti aamusta olikin sitten toisen tällaisen kurssin luento, ja vaikka aihe (Comics and American experience) kuulostikin varsin mielenkiintoiselta, luennon jälkeen iski jäätävä ahdistus kaikesta työmäärästä jota minulla tulisi olemaan kaikkien kurssieni kanssa. Näiden kahden W-kurssin lisäksi minulla nimittäin olisi kaksi kirjallisuuskurssia, joille molemmille täytyy lukea 6 kirjaa, plus kirjoittaa niistä esseitä ja muita pieniä projekteja. Alkoi uhkaavasti näyttää siltä, että en pystyisi nauttimaan vaihdostani täällä laisinkaan, sillä kaikki aikani menisi lukiessa ja kirjoittaessa esseitä ja raportteja. Ei hyvä tämä.

Onneksi täällä on käytössä systeemi, joka sallii kurssien pois jättämisen ja uusille kursseille rekisteröitymisen ensimmäisen viikon ajan, eli syyskuun 4. päivään asti voi suht vapaasti fiksailla omaa lukujärjestystään. Niinpä olenkin tänään pistänyt lukujärjestystäni uusiksi aika rankallakin kädellä, mutta toivottavasti nyt minulle jää hieman enemmän aikaa myös ihan vain nauttia täällä olosta, sekä nähdä eri paikkoja :)

Nyt onkin tulossa pitkä viikonloppu, sillä perjantait on minulla vapaana ja ensi maanantaina on Labor Day eli vapaapäivä sekin! Osa vaihtareista suuntaa jo heti New Yorkiin, mutta minä vielä säästän sen reissun hieman myöhempään ja ajattelin tutustua lähialueisiin tämän viikonlopun aikana. Molemmat kämppiksenikin aikovat olla pitkän viikonlopun maisemissa, joten emmeköhän me jotain keksi :)

Loppuun vielä pari kuvaa viime sunnuntaina järjestetyiltä klubi"messuilta" (club fair), jossa siis erilaiset opiskelijaklubit esittäytyivät uusille opiskelijoille ja koittivat haalia uusia jäseniä. Edustettuina olivat mm. sorority sekä fraternity eli sisar- ja veljeskunnat, maantiede-, fysiikka-, kemia-, ja runoklubit sekä animeklubi. Paikalla tarjottiin myös paljon ilmaista ruokaa sekä ilmaista krääsää (kyniä löytyy pienen kylän tarpeisiin). Tapahtumassa oli myös eri tanssiryhmien esityksiä ja olipa siellä ainakin yks rap-esityskin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti