sunnuntai 25. elokuuta 2013

Downtown New Haven

Saavuin siis New Haveniin perjantaina hieman kahden jälkeen iltapäivällä ja minua vastassa Union Stationilla oli yliopiston kansainvälisten palveluiden edustaja Michael, joka kyyditsi minut ensiksi asuntolaan viemään matkatavarat ja sen jälkeen lähdimme heti tekemään pienen kampuskierroksen. Haimme samalla hassunnimisen Hoot Loot -korttini, joka on siis paikallinen opiskelijakortti. Samalla kortilla myös maksetaan esimerkiksi kampuksen ruokaloissa sekä ilmeisesti myös asuntolan pesutuvissa ja kortti toimii myös asuntolan ulko-oven avaimena. Sain myös samalla U-Pass kortin, jolla pääsee käyttämään New Havenin busseja ilmaiseksi, jee!


Perjantai-iltana tänne saapui toinen vaihtarityttö Etelä-Koreasta ja olemmekin tällä hetkellä ainoat vaihtarit täällä ennen kuin loput saapuvat maanantaina. Sain muuten tietää, että olen ihkaensimmäinen suomalainen vaihtari SCSU:ssa! Täytyypä siis antaa mahdollisimman hyvä kuva Suomesta ja suomalaisista, jotta suomalaisia vaihtareita otetaan tänne jatkossakin... :D

Koska nyt viikonloppuna ei siis vielä muita vaihtareita ole paikalla ollut eikä siis hirveästi mitään ohjelmaa, päätimme etelä-korealaisen tytön kanssa lähteä tutustumaan New Havenin keskustaan heti lauantaina. Pienen etsiskelyn jälkeen löysimme bussipysäkin ja pääsimme peräti oikeaan bussiinkin. Bussikuski oli äärimmäisen ystävällinen ja auttavainen, ja päästi minut jopa matkustamaan ilmaiseksi, sillä en ollut huomannut että U-Pass astuu voimaan vasta ensi keskiviikkona...Anyway, pääsimme perille New Havenin keskustaan, ja ylläolevassa kuvassa onkin keskustasta löytyvä iso puisto (New Haven Green), jonka avulla tuntuu olevan melko helppo suunnistaa joka suuntaan.


Iso osa Downtown New Havenia on tietysti Yale. Yllätyin itsekin kuinka älyttömän suuri Yale on ja kuinka keskeisellä paikalla se on. Käytännössä katsoen New Havenin keskusta on yhtä kuin Yalen yliopisto ja vice versa. Kaupungin keskustaa on rakennettu Yalen ympärille ja sitä mukaa kun Yale on kasvanut on myös keskusta laajentunut. Lauantaina oli siis tuolla keskustassa ja Yalen ympäristössä aikamoista hulinaa kun opiskelijat muuttivat takaisin asuntoloihin.


Pääasiassa New Havenin keskusta on todella siistiä aluetta ja kuulemma myös erittäin turvallinen. Oli kuitenkin jännä huomata miten suuri ero saattoi kahden vierekkäin olevan kadun välillä olla. Lähdimme New Haven Greenin eli tuon puiston yhdeltä kulmalta kävelemään ja katselemaan mitä eräältä kadulta (en muista nimeä...) mahtaa löytyä. Emme ehtineet montaakaan metriä kävelemään kun huomasimme selvän eron tämän kadun ja muiden välillä. Rakennukset olivat huomattavasti ränsistyneempiä ja "epäilyttävämmän" näköisiä, ja päätimme yhdessä tuumin kääntyä takaisin vaikka olimmekin liikenteessä keskellä kirkasta päivää. Mielestäni onkin ihan hyvä luottaa siihen omaan maalaisjärkeen ja perstuntumaan ("gut feeling") kun liikkuu uusilla alueilla; jos vähänkin tuntuu siltä, että alue vaikuttaa epäilyttävältä ja tulee hiemankin turvaton fiilis on parempi kääntyä takaisin.


Kävimme myös Yalen kirjakaupassa, joka oli us-ko-ma-ton. Älyttömän suuri - taisi olla peräti neljässä kerroksessa - ja kirjojen lisäksi kauppa oli tietysti täynnä kaiken maailman Yale-krääsää. Oli erilaisia paitoja, kyniä, mukeja, avaimenperiä, laukkuja, pyyhkeitä, vilttejä, vihkoja, päivyreitä...Äideille ja isille oli tietysti omat "Yale Mom" tai "Yale Dad" tuotteet. Samaisesta kirjakaupasta sai myös meikkejä ja sisustuskrääsää ym. Taisi siellä olla suht iso kahvilakin. Pääsimme myös todistamaan oikean elämän Glee-hetkeä kun kauppaan asteli sisään vihreisiin paitoihin sonnustautunut porukka, joka laulaa lurautti keskellä kirjakauppaa muutaman laulun.

Sattuipa muuten niinkin hyvin, että kun lähdimme bussilla takaisin omalle yliopistollemme meille osui sama kuski, joka vieläpä muisti minut ja kun olin tarjoamassa tällä kertaa ihan käteistä rahaa, mies vain pyöritti päätään ja sanoi että pääsen tälläkin kerralla matkustamaan ilmaiseksi :)

Kommentoikaa ja kysykää muuten ihmeessä jos herää kysymyksiä mihin tahansa liittyen ja koitan vastailla parhaani mukaan :) Aina ei välttämättä tule itselle mieleen kertoa jostakin asiasta, joten toivomuksiakin saa esittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti