tiistai 20. elokuuta 2013

Tunnelmia ennen lähtöä

Heissan!

Blogi on saatu vihdoinkin pystyyn pitkällisten (siis ihan oikeesti puhutaan kuukausista) nimipohdintojen tultua päätökseen. Ihan hirveästi en edes liioittele kun sanon, että nimen keksiminen blogille on tuntunut tämän vaihtoonlähtöprosessin vaikeimmalta osuudelta...Mutta nyt voin siis toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan seikkailujani rapakon takana, suuressa ja ihmeellisessä Amerikan ('Murica!) maassa, tänne A Little Piece of Haven -blogiin!



Olen siis lähdössä Jyväskylän yliopistosta ISEP-vaihto-ohjelman kautta syyslukukaudeksi 2013 vaihtoon New Haveniin, joka siijaitsee Connecticutin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuten ylläolevasta kartasta näkyy, New Haven sijaitsee suorastaan herkullisen lähellä New York Citya. Junalla matkan taittaa alle kahdessa (2) tunnissa! Julkiset kulkuyhteydet ovatkin käsittääkseni varsin hyvät ja junia (commuter trains) menee edestakaisin monta kertaa päivässä, sillä monet new havenilaiset käyvät töissä Nykissä. Ennustan siis, että itsekin varmasti käyn Isossa Omenassa useaan otteeseen pyörähtämässä ;)

New Haven - lempinimeltään The Elm City - tunnetaan maailmalla Yalen yliopistosta, ja se on myös tunnettu Yhdysvaltojen entisen presidentin George W. Bushin syntymäkaupunkina. Lisäksi kaupunkia pidetään ensimmäisenä Yhdysvaltoihin perustettuna kaupunkina vuonna 1638, joten vietän seuraavat neljä kuukautta varsin historiallisessa ympäristössä. Yalen lisäksi kaupungissa toimii Southern Connecticut State University, valtiollinen yliopisto, jonne minä olen siis menossa opiskelemaan (jep, joudun tuottamaan pettymyksen niille, jotka luulivat minun olevan menossa Yaleen :P).

Lähdön hetki koittaa ylihuomenna (!!!!!) eli torstaina, jolloin lentokoneen nokka toivottavasti nousee Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Atlanttia ja sen yli! Lennän ensin New Yorkiin, josta jatkan perjantaina junalla New Haveniin. Pakkaaminen on vielä kesken, mutta muuten kaiken pitäisi olla kunnossa (passi on, viisumi on, siinähän ne tärkeimmät oikeastaan). Fiilikset vaihtelevat kuplivasta innostuksesta jäätävään paniikkiin. En ole koskaan matkustanut näin pitkää matkaa yksinäni, mutta jos siitä ovat monet muut selvinneet ennen minua niin enköhän sitten minäkin :) 

Nyt loppuu löpinät ja pakkaaminen jatkukoon! Seuraavan kerran palaankin asiaan sitten pääkallopaikalta ;)

P.S. Ylimääräisenä knoppitietona New Havenista (musiikki- ja elokuvaintoilijana nämä tarttuivat muistiin):
  • Mm. elokuvat Mona Lisa Smile ja Indiana Jones: Kristallikallon valtakunta on kuvattu (ainakin osittain) New Havenissa.
  • Monet kuuluisat näyttelijät, mm. Meryl Streep, Jodie Foster, Edward Norton ja erityisesti David Duchovny (!!!) ovat opiskelleet Yalessa ja näin ollen kävelleet New Havenin katuja. 
  • New Haven toimi myös näyttämönä The Doorsin nokkamiehen Jim Morrisonin pidätykselle vuonna 1967. Tapaus oli tiettävästi ensimmäinen kerta kun artisti pidätettiin konsertissa. New Haven pääsi tapauksen jälkeen myös Morrisonin Peace Frog -biisin lyriikoihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti